sex-cu-un-necunoscut
Sex cu un necunoscut
octombrie 21, 2016

Interpretarea psihologica a viselor

vise-1

Ne place adesea sa credem ca visele pe care le avem sunt premonitorii, ne anunta despre evenimentele viitoare din viata noastra si uneori chiar ne impunem o credinta bazata pe un vis. De unde vin toate aceste informatii si cine ni le transmite? Iata o intrebare pe care unii oameni si-o pun si astazi cand psihologia a cunoscut o crestere considerabila iar cercetarile in domeniu au avansat spectaculos.

Este adevarat ca tot ceea ce visam inseamna ceva, visul in sine fiind incarcat de simboluri cu semnificatii profunde pe care fie noi insine le-am atribuit intr-o abordare personala, fie le-am preluat din interpretarea populara si le-am integrat in propriile credinte.

Visele pot fi generate de emotiile pe care le-am trait intens peste zi sau chiar seara cand ne-am bagat in pat, de stari fizice si senzatii resimtite chiar in timpul somnului sau de conflictele noastre interioare. Fiecare dintre noi are framantari legate de viata profesionala, amoroasa sau sociala si toate acestea, constientizate ori nu, cauta solutii in cele mai neasteptate moduri si momente. In timpul somnul, exista activitate cerebrala, asadar cautarea si oferirea de solutii in timpul somnului, in oniric, este cat se poate de fireasca.

Asa cum spunea Carl Jung, este foarte importanta contributia adusa constientului de catre inconstient, deci trebuie identificat corect mesajul particular al unui vis. Acesta constituie un argument de baza al faptului ca analiza visului se face diferit iar semnificatiile simbolurilor din vis capata sensuri distincte de la un individ la altul. Nu exista niciun dictionar de vise universal valabil si nici macar valabil in totalitate pentru o singura persoana. Ceea ce este foarte important este sa identificam emotia pe care o resimtim in vis si pe care o purtam cu noi in momentul trezirii. Aceasta emotie face parte si ea din cheia interpretarii visului.

Interpretarea psihologica a visului aduce din inconstient in plan constient detalii pretioase, raspunsuri la intrebari sau chiar rezolvarea unor probleme. Visul are o semnificatie pe care nu o putem descifra decat in conditiile in care visatorul ofera mai multe amanunte despre viata sa, despre emotiile, planurile sau dorintele sale.

Astfel, fiti atenti la ce visati, la contextul vietii voastre si la emotia pe care o traiti in momentul trezirii!